Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelgnocchi met bolognesesaus en sperziebonen

Aardappelgnocchi met bolognesesaus en sperziebonen

Ingrediënten

  • 2 el milde olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 300 g Blonde d’Aquitaine gehakt (Beter Leven keurmerk 2**)
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 6 takjes verse tijm (biologisch), alleen de blaadjes
  • 6 tomaten, in blokjes
  • 400 g aardappelgnocchi
  • 400 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 4 plakjes Coppa di Parma (vleeswaren), in reepjes
  • 60 g geraspte Grana Padano
  • EXTRA stoofpan
Aardappelgnocchi met bolognesesaus en sperziebonen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit een stoofpan met zware bodem. Voeg de olie en uien toe, fruit 2 min. Zet het vuur hoog en bak het gehakt rul. Voeg na 3 min. de knoflook, tijmblaadjes en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de saus 15 min. zachtjes sudderen. Verwijder tussendoor overtollig kookvocht.
  3. Breng ondertussen 2½ liter water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de gnocchi toe. Roer, om ze los te maken en wacht tot de gnocchi aan de oppervlakte komen drijven. Wacht nog 1 min. en schep de gnocchi uit het water. Voeg de sperziebonen toe aan het kookwater van de gnocchi en kook 5­6 min. of tot ze beetgaar zijn.
  4. Serveer de gnocchi met de bolognesesaus en de sperzieboontjes. Garneer de sperzieboontjes met de reepjes Coppa di Parma en de kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 535
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 45 g
  • Vet 24 g