
Aardappelgnocchi met bolognesesaus en sperziebonen
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
2 uien, gesnipperd
300 g Blonde d’Aquitaine gehakt (Beter Leven keurmerk 2**)
1 teen knoflook, gehakt
6 takjes verse tijm (biologisch), alleen de blaadjes
6 tomaten, in blokjes
400 g aardappelgnocchi
400 g sperziebonen, schoongemaakt
4 plakjes Coppa di Parma (vleeswaren), in reepjes
60 g geraspte Grana Padano
EXTRA stoofpan
Bereidingswijze
Verhit een stoofpan met zware bodem. Voeg de olie en uien toe, fruit 2 min. Zet het vuur hoog en bak het gehakt rul. Voeg na 3 min. de knoflook, tijmblaadjes en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de saus 15 min. zachtjes sudderen. Verwijder tussendoor overtollig kookvocht.
Breng ondertussen 2½ liter water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de gnocchi toe. Roer, om ze los te maken en wacht tot de gnocchi aan de oppervlakte komen drijven. Wacht nog 1 min. en schep de gnocchi uit het water. Voeg de sperziebonen toe aan het kookwater van de gnocchi en kook 56 min. of tot ze beetgaar zijn.
Serveer de gnocchi met de bolognesesaus en de sperzieboontjes. Garneer de sperzieboontjes met de reepjes Coppa di Parma en de kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
535 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
45 gram
Eiwitten
31 gram