In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelgnocchi met bolognesesaus en sperziebonen

Aardappelgnocchi met bolognesesaus en sperziebonen

Aardappelgnocchi met bolognesesaus en sperziebonen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 300 g Blonde d’Aquitaine gehakt (Beter Leven keurmerk 2**)
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 6 takjes verse tijm (biologisch), alleen de blaadjes
  • 6 tomaten, in blokjes
  • 400 g aardappelgnocchi
  • 400 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 4 plakjes Coppa di Parma (vleeswaren), in reepjes
  • 60 g geraspte Grana Padano
  • EXTRA stoofpan
Bereiden
Verhit een stoofpan met zware bodem. Voeg de olie en uien toe, fruit 2 min. Zet het vuur hoog en bak het gehakt rul. Voeg na 3 min. de knoflook, tijmblaadjes en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de saus 15 min. zachtjes sudderen. Verwijder tussendoor overtollig kookvocht.
Breng ondertussen 2½ liter water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de gnocchi toe. Roer, om ze los te maken en wacht tot de gnocchi aan de oppervlakte komen drijven. Wacht nog 1 min. en schep de gnocchi uit het water. Voeg de sperziebonen toe aan het kookwater van de gnocchi en kook 5­6 min. of tot ze beetgaar zijn.
Serveer de gnocchi met de bolognesesaus en de sperzieboontjes. Garneer de sperzieboontjes met de reepjes Coppa di Parma en de kaas.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
45 g
vet
24 g
Kcal
535