
Aardappelgratin met amandel en gruyère
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 liter melk
0 nootmuskaat (versgeraspt)
1 kilogram vastkokende aardappel (geschild, in plakjes)
200 milliliter kookroom
100 gram amandelschaafsel
200 gram gruyère (geraspt)
Bereidingswijze
1. Breng de melk op smaak met nootmuskaat, zout en peper en breng aan de kook.
2. Voeg de aardappelplakjes toe en kook ze in 12-14 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Giet de aardappels af. Leg 1/4 van de aardappelplakjes in de ovenschaal met daarop een laagje amandelen en kaas. Giet er wat kookroom overheen.
4. Herhaal deze lagen tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas. Bak de gratin circa 15 minuten in het midden van de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
760 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
55 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie