Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelgratin met gestoomde broccoli en garnalenspiesen

Aardappelgratin met gestoomde broccoli en garnalenspiesen

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 4 stengels bleekselderij
  • 200 gram witte kaas
  • 260 gram garnalenspiesjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 5 stuks aardappelen vastkokend
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 3 stuks eieren
Aardappelgratin met gestoomde broccoli en garnalenspiesen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Plet een teentje knoflook, vet 4 kleine ovenschaaltjes in met een klein scheutje olie en wrijf de schaaltjes in met de knoflook.
  2. Schil en rasp de aardappelen, snijd de bleekselderij fijn en verkruimel de witte kaas. Klop de eieren los met de crème fraîche, de witte kaas, de nootmuskaat en breng op smaak met peper. Schep tot slot de aardappelrasp en de bleekselderij erdoor.
  3. Verdeel het aardappelmengsel over een muffinvormpjes en plaats deze 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Vul een pan met een laagje water, plaats een stoommand in de pan en breng het water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes, voeg deze aan de stoommand toe en stoom de roosjes 5 minuten. Heb je geen stoommand? Gaar de broccoli dan 6 minuten in een pan met kokend water.
  5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan of grillpan en bak de garnalenspiesjes in 5 minuten rondom gaar.
  6. Verdeel de aardappelgratin, de broccoli en de garnalenspiesen over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 537
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 39 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 10