
Aardappelgratin met gestoomde broccoli en garnalenspiesen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram broccoli
4 stengels bleekselderij
200 gram witte kaas
260 gram garnalenspiesjes
200 ml crème fraîche
5 stuks aardappelen vastkokend
1 snufje nootmuskaat
3 stuks eieren
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Plet een teentje knoflook, vet 4 kleine ovenschaaltjes in met een klein scheutje olie en wrijf de schaaltjes in met de knoflook.
2. Schil en rasp de aardappelen, snijd de bleekselderij fijn en verkruimel de witte kaas. Klop de eieren los met de crème fraîche, de witte kaas, de nootmuskaat en breng op smaak met peper. Schep tot slot de aardappelrasp en de bleekselderij erdoor.
3. Verdeel het aardappelmengsel over een muffinvormpjes en plaats deze 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
4. Vul een pan met een laagje water, plaats een stoommand in de pan en breng het water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes, voeg deze aan de stoommand toe en stoom de roosjes 5 minuten. Heb je geen stoommand? Gaar de broccoli dan 6 minuten in een pan met kokend water.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan of grillpan en bak de garnalenspiesjes in 5 minuten rondom gaar.
6. Verdeel de aardappelgratin, de broccoli en de garnalenspiesen over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2259 Kj
Calorieën
537 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
39 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
36 gram