
Aardappelgratin met prei en kastanjechampignons
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
600 gram preien (in ringen)
250 gram kastanjechampignons (in kwarten)
8 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
600 gram aardappelschijfjes (koelvers, voorgekookt)
1 pot Aardappel Anders Tuinkruiden-Knoflook
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olie en bak hierin de ui en prei 3-4 minuten. Voeg de kastanjechampignons en gedroogde tomaten toe en bak deze nog 3-4 minuten mee.
2. Leg in de ovenschaal de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel het groentemengsel erover. Leg de rest van de aardappelschijfjes erop. Verdeel de Aardappel Anders Tuinkruiden-Knoflook erover en bestrooi met de kaas.
3. Bak de gratin 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Meer recepten in de categorie