
Aardappelgratin met saucijzen, wortel en pittige jus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
600 gram vastkokende aardappels (geschild, in flinterdunne plakjes)
100 gram belegen kaas (geraspt)
1 theelepel komijnzaad
1 ei
200 milliliter room
1 bos bospeen (geschrapt)
1 eetlepel boter
4 saucijzen
1 rode peper (in ringetjes)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
1 teentje knoflook (geperst)
0.5 bosjes platte peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Schud de aardappelschijfjes om met de geraspte kaas en komijn en verdeel over de ovenschaal. Klop het ei los met de room, zout en peper. Giet dit mengsel over de aardappelschijfjes.
3. Schud de schaal om alles goed te verdelen en bak in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en bruin. Kook intussen de wortels beetgaar.
4. Verhit de boter en bak hierin de saucijzen om en om gaar. Voeg de laatste minuut van de baktijd de rode peper, gember, knoflook en 1 eetlepel water toe aan het bakvet.
5. Serveer de saucijzen met de pittige jus, wortels en aardappelgratin. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
520 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
37 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie