
Aardappelgratin met tonijn
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
25 gram boter
2 preien (gewassen, in ringen)
250 gram diepvriesdoperwten
500 gram aardappelpartjes (koelvers)
2 blikjes tonijn (uitgelekt, à 180 g)
2 rode uien (in ringen)
2 eetlepels olijfolie
100 gram belegen kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter en bak hierin de preiringen en doperwten 4 minuten.
2. Schep de aardappelpartjes met zout en peper erdoor en bak nog 3 minuten.
3. Schep de groenten en aardappels in de ovenschaal. Verdeel de tonijn en uienringen erover. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de geraspte kaas.
4. Zet de schotel 25 minuten in het midden van de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
505 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie