Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelgratin met witvis

Aardappelgratin met witvis

Ingrediënten

  • 1 kilo Aardappelen kruimig
  • 1 stuk Gele ui
  • 150 ml Slagroom
  • 100 ml Volle melk
  • 540 gram Pangasiusfilet
  • 50 gram Patentbloem
  • 75 gram Roomboter
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 stuk Broccoli
  • 1 stuk Citroenen
Aardappelgratin met witvis product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen. Meng de aardappels met de ui, zout, peper, slagroom en volle melk. Verdeel over ingevette ovenschaal en bak 35-40 minuten in de oven tot de aardappel gaar is.
  2. Haal de pangasiusfilets door de bloem en breng op smaak met zout en peper. Smelt de roomboter in een grote koekenpan tot de boter begint te bruisen. Bak hierin de pangasiusfilets aan beide kanten goudbruin. Pel en plet de knoflook en voeg toe aan de boter.
  3. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de broccoliroosjes gedurende ongeveer 7 minuten. Controleer of ze beetgaar zijn met een scherp mesje en giet af. Snijd de citroen in partjes.
  4. Schep de gratin op vier borden. Leg de pangasiusfilets en broccoli erbij. Garneer met de citroenpartjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 450
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 25 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 5