

Aardappelgratin met witvis
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Nederlands
10.88 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen kruimig
1 stuk Gele ui
150 ml Slagroom
100 ml Volle melk
540 gram Pangasiusfilet
50 gram Patentbloem
75 gram Roomboter
3 tenen Knoflook
1 stuk Broccoli
1 stuk Citroenen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen. Meng de aardappels met de ui, zout, peper, slagroom en volle melk. Verdeel over ingevette ovenschaal en bak 35-40 minuten in de oven tot de aardappel gaar is.
2. Haal de pangasiusfilets door de bloem en breng op smaak met zout en peper. Smelt de roomboter in een grote koekenpan tot de boter begint te bruisen. Bak hierin de pangasiusfilets aan beide kanten goudbruin. Pel en plet de knoflook en voeg toe aan de boter.
3. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de broccoliroosjes gedurende ongeveer 7 minuten. Controleer of ze beetgaar zijn met een scherp mesje en giet af. Snijd de citroen in partjes.
4. Schep de gratin op vier borden. Leg de pangasiusfilets en broccoli erbij. Garneer met de citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie