
Aardappelgratin
4 pers.
ca. 80 min
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn (bakje 15 g)
250 ml slagroom
600 g zoete aardappelen
600 g vastkokende aardappelen (LB)
Extra nodig: ronde ovenschaal ca. 20 cm Ø, ingevet, aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook en de naaldjes van de rozemarijn fijn. Meng met de slagroom. Schil eerst de zoete aardappel en snijd in zo dun mogelijke plakjes, herhaal met de gewone aardappel (dit kan ook met een mandoline of keukenmachine). Leg de plakjes om en om in de ovenschaal, bestrooi tussendoor met peper en zout naar smaak.
Schenk de room erover, dek af met aluminiumfolie en bak 30 min. in de oven. Verwijder de folie en bak nog 20 min. of tot goudbruin, zacht en gaar.
Variatietip!
Lekker met filetrollade appel rozijn (760 g, Feestelijk PLUS).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
482 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
59 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
6 gram