
Aardappelkoekjes met gerookte zalm
Voorgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
500 gram vastkokende aardappels (geschild)
2 eetlepels bloem
1 ei (losgeklopt)
100 milliliter kookroom
4 eetlepels olijfolie
200 gram Noorse gerookte zalm
Bereidingswijze
1. Rasp de geschilde aardappels grof. Dep de aardappelrasp droog in een schone doek.
2. Meng de rasp in een kom met bloem, ei, kookroom en peper en zout.
3. Verhit de olie in een koekenpan. Schep hierin bergjes van het aardappelbeslag, druk ze plat en bak ze in 3-4 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
4. Beleg ze met de gerookte zalm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
380 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie