
Aardappelkoekjes met gerookte zalm
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
500 gram vastkokende aardappels (geschild)
2 eetlepels bloem
1 ei (losgeklopt)
100 milliliter kookroom
0 zout en versgemalen peper
4 eetlepels olijfolie
200 gram gerookte zalm
Bereidingswijze
1. Rasp de geschilde aardappelen grof.
2. Dep de aardappelrasp droog in een schone doek
3. Meng de rasp in een kom met de bloem, het ei, de kookroom en peper en zout
4. Verhit de olie in een koekenpan
5. Schep hierin bergjes van het aardappelbeslag, druk ze plat en bak ze in 3-4 minuten goudbruin en gaar
6. Beleg ze met de gerookte zalm
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
387 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
29 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie