Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelkroketjes met tijm en knoflook

Aardappelkroketjes met tijm en knoflook

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml warme melk
  • 50 g boter, in klontjes
  • evt. nootmuskaat
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt voor de kroketjes: 2 eieren, losgeklopt
  • 250 g paneermeel van beschuit
  • 1 l arachideolie of zonnebloemolie EXTRA diepe pan of frituurpan en schuimspaan
Aardappelkroketjes met tijm en knoflook product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 110 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen met de knoflook en zout in ruim water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Stamp ze met de warme melk en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel nootmuskaat.
  2. Klop de eidooiers los en roer ze gelijkmatig door de puree, met de tijm en de Parmezaanse kaas. Laat de puree afkoelen.
  3. Vorm van de afgekoelde puree met 2 vochtige handen kleine kroketjes. Leg ze op een schaal, dek ze af en laat ze in de koelkast een uur opstijven.
  4. Zet 2 schalen klaar met respectievelijk ei en paneermeel. Verwarm de olie in een diepe hapjespan. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een steviger korstje.
  5. Frituur de kroketjes in porties van 4 in een paar minuten goudgeel. Neem ze uit de olie met een schuimspaan.

Variatie

Varieer ook eens met smaakmakers als mosterd, boter en salie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 775
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 68 g
  • Vet 46 g