
Aardappelkroketjes met tijm en knoflook
4 pers.
ca. 110 min
Overig
Ingrediënten
750 g kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
2 teentjes knoflook
100 ml warme melk
50 g boter, in klontjes
evt. nootmuskaat
2 eidooiers, losgeklopt
1 el verse tijmblaadjes
50 g Parmezaanse kaas, geraspt voor de kroketjes: 2 eieren, losgeklopt
250 g paneermeel van beschuit
1 l arachideolie of zonnebloemolie EXTRA diepe pan of frituurpan en schuimspaan
Bereidingswijze
Kook de aardappelen met de knoflook en zout in ruim water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Stamp ze met de warme melk en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel nootmuskaat.
Klop de eidooiers los en roer ze gelijkmatig door de puree, met de tijm en de Parmezaanse kaas. Laat de puree afkoelen.
Vorm van de afgekoelde puree met 2 vochtige handen kleine kroketjes. Leg ze op een schaal, dek ze af en laat ze in de koelkast een uur opstijven.
Zet 2 schalen klaar met respectievelijk ei en paneermeel. Verwarm de olie in een diepe hapjespan. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een steviger korstje.
Frituur de kroketjes in porties van 4 in een paar minuten goudgeel. Neem ze uit de olie met een schuimspaan.
Variatietip!
Varieer ook eens met smaakmakers als mosterd, boter en salie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
775 kcal
Vetten
46 gram
Koolhydraten
68 gram
Eiwitten
21 gram