Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelkroketjes met tijm en knoflook

Aardappelkroketjes met tijm en knoflook

Aardappelkroketjes met tijm en knoflook product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 110 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 g kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml warme melk
  • 50 g boter, in klontjes
  • evt. nootmuskaat
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt voor de kroketjes: 2 eieren, losgeklopt
  • 250 g paneermeel van beschuit
  • 1 l arachideolie of zonnebloemolie EXTRA diepe pan of frituurpan en schuimspaan
Bereiden
Kook de aardappelen met de knoflook en zout in ruim water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Stamp ze met de warme melk en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel nootmuskaat.
Klop de eidooiers los en roer ze gelijkmatig door de puree, met de tijm en de Parmezaanse kaas. Laat de puree afkoelen.
Vorm van de afgekoelde puree met 2 vochtige handen kleine kroketjes. Leg ze op een schaal, dek ze af en laat ze in de koelkast een uur opstijven.
Zet 2 schalen klaar met respectievelijk ei en paneermeel. Verwarm de olie in een diepe hapjespan. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een steviger korstje.
Frituur de kroketjes in porties van 4 in een paar minuten goudgeel. Neem ze uit de olie met een schuimspaan.
Variatie
Varieer ook eens met smaakmakers als mosterd, boter en salie.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
68 g
vet
46 g
Kcal
775