
Aardappelpizza met paddenstoel en noten
4 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
1 rol PLUS vers pizzadeeg (à 400 g)
4 Gourmandine aardappelen, ongeschild
2 bakjes paddenstoelen- seizoensmelange (à 200 g), schoongemaakt
2 bollen mozzarella (à 125 g), grof gescheurd
50 g amandelen
50 g walnoten
3 takjes tijm, alleen de blaadjes
olijfolie, om te besprenkelen
EXTRA bakplaat
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen bij het pizzadeeg. Rol het deeg af en leg met het bakpapier op de bakplaat
Boen de aardappelen schoon en snijd ze flinterdun, in plakjes van 1-2 ml
Verdeel de aardappelplakjes met de paddenstoelen, mozzarella, amandelen, walnoten en tijm over het pizzadeeg. Bestrooi met zout en peper naar smaak
Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Besprenkel de pizza met olijfolie en snijd in stukken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
755 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
70 gram
Eiwitten
28 gram