
Aardappelpuree met Aziatische speklapjes en pittige spruitjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
43.07 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappels
450 gram Speklappen
3 tenen Knoflook
3 centimeter Gember
1 eetlepel Sambal badjak
75 ml Ketjap manis
2 eetlepel Sojasaus
750 gram Spruiten
100 ml Volle melk
50 gram Roomboter
1 stuk Limoen
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar.
2. Snijd ondertussen de speklapjes in stukken van ongeveer 5 centimeter breed. Doe in een kom en rasp de knoflook en gember erboven. Voeg de sambal, ketjap en sojasaus toe, en meng goed. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de speklapjes ongeveer 10-15 minuten.
3. Maak de spruitjes schoon en halveer. Verwarm een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de spruitjes in ongeveer 10 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
4. Giet de aardappels af en laat droogstomen. Verwarm ondertussen de melk. Stamp de aardappels met de boter en warme melk tot een gladde puree. Breng op smaak met peper, zout en limoenrasp naar smaak. Serveer de aardappelpuree met de spruitjes, speklapjes en de bijbehorende jus.
Meer recepten in de categorie