
Aardappelpuree met biefstuk en broccoli
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
4 biefstukken
1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
200 milliliter warme melk
50 gram boter
0 nootmuskaat
600 gram broccoli (in roosjes)
2 eetlepels boter
100 milliliter rundvleesbouillon
1 eetlepel mosterd
Bereidingswijze
1. Neem de biefstuk uit de koelkast.
2. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
3. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe.
4. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
5. Kook de broccoliroosjes in 5-6 minuten beetgaar.
6. Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin het vlees 2-3 minuten per kant.
7. Schep de biefstuk uit de pan, voeg de bouillon en mosterd toe aan het bakvet en roer goed los.
8. Serveer de aardappelpuree met de broccoli, biefstuk en mosterdjus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
42 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
40 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie