Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree met broccoli en gehaktballen in saus

Aardappelpuree met broccoli en gehaktballen in saus

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bosje verse basilicum
  • 700 ml passata
  • 500 gram biologisch rundergehakt (Beter Leven ***)
  • 1 ei (GIJS vrij uitloop, Beter Leven ***)
  • 2 eetlepel paneermeel
  • 2 bollen mozzarella
  • 3 eetlepel bloem
  • 1 kilo stevige aardappels
  • 1 stronk broccoli
  • 1 tuinkruidenbouillonblokje
  • 50 ml volle melk
  • 25 gram roomboter
Aardappelpuree met broccoli en gehaktballen in saus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
  2. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd de steeltjes en blaadjes fijn.
  3. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de helft van de ui, knoflook en alle basilicumsteeltjes.
  4. Voeg de passata toe en laat een kwartiertje pruttelen.
  5. Verwarm ondertussen de oven tot 180 graden en meng het gehakt met peper, zout, de resterende ui, knoflook, het ei, de basilicumblaadjes en paneermeel.
  6. Vorm balletjes ter grootte van een golfbal en leg apart.
  7. Snijd de mozzarella in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter.
  8. Vul de gehaktballetjes met de mozzarella en vouw goed dicht.
  9. Haal ze door de bloem.
  10. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de balletjes goudbruin.
  11. Verdeel de tomatensaus over een ruime ovenschaal of braadslee en leg hierin de balletjes op.
  12. Gaar 30 minuten in de oven.
  13. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
  14. Doe in een pan met koud water en breng aan de kook.
  15. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.
  16. Breng een tweede pan met water aan de kook en snijd de broccoli in roosjes.
  17. Kook de broccoli met het bouillonblokje in vijf minuten beetgaar en giet af.
  18. Giet de aardappels af en stamp samen met de melk en boter tot puree.
  19. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  20. Serveer de aardappelpuree met de broccoli en gehaktballetjes in tomatensaus.