Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree met gegrilde bavette en paddenstoelen-mascarponesaus

Aardappelpuree met gegrilde bavette en paddenstoelen-mascarponesaus

Ingrediënten

  • 1 verpakking Aviko Puree Naturel
  • 500g bavette
  • 1 sjalot
  • 200g gemengde paddenstoelen
  • 15g roomboter
  • 2 takjes tijm
  • 1 miniflesje Madeira (wijn, 100 ml)
  • 2 el mascarpone
  • aluminiumfolie
Aardappelpuree met gegrilde bavette en paddenstoelen-mascarponesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. "Haal de bavette 1 uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Dep de bavette droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met zout en peper. Gril de bavette op de BBQ (of koekenpan) in 8-10 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé en sappig. Laat de bavette vervolgens 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  3. Verwarm tijdens het grillen en rusten van het vlees de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de puree afgedekt warm.
  4. Snipper de sjalot en maak de paddenstoelen schoon. Snijd grote exemplaren in stukken.
  5. Smelt in een koekenpan de boter. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de paddenstoelen erdoor en bak 3 minuten mee. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  6. Schenk de Madeira in de pan en voeg de tijm toe. Laat de jus 1-2 minuten tot de helft inkoken.
  7. Roer de mascarpone los met 1 eetlepel warme jus. Roer de mascarpone door de paddenstoelenjus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  8. Snijd de bavette in mooie plakjes.
  9. Schep de aardappelpuree op een warme serveerschaal. Leg er de bavette bij en schep de paddenstoelenmascarponesaus erover."

Variatie

De bavette kan uiteraard ook in de koekenpan worden gebakken. Fruit dan de sjalot in het bakvet van de bavette, zodat de heerlijke vleessappen niet verloren gaan.

    Voedingswaarde

  • Kcal 525
  • Eiwit 41 g
  • Vet 22 g