
Aardappelpuree met geroosterde prei en gehaktballen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
25.58 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Prei
1 eetlepel Tijm
750 gram Rundergehakt
1 stuk Ei
35 gram Paneermeel
40 gram Gehaktkruiden
900 gram Kruimige aardappels
100 ml Volle melk
50 gram Roomboter
18 gram Maggi juskruiden
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de preien schoon, verwijder de uiteindes en snijd elke prei in drie stukken. Halveer dikke exemplaren in de lengte en verdeel over een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en tijm, en rooster 15-20 minuten in de oven.
2. Meng het gehakt met het ei, paneermeel en gehaktkruiden. Vorm van het mengsel 12 middelgrote gehaktballetjes. Verwarm een hapjespan met een klont boter en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Laat met de deksel op de pan op laag vuur verder pruttelen.
3. Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook. Kook in 12 minuten gaar en giet af. Verwarm ondertussen de melk. Laat de aardappels droogstomen en pureer met de boter en warme melk tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
4. Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg apart. Doe de juskruiden bij het braadvocht en voeg 300 ml water toe. Breng al roerend aan de kook. Serveer de aardappelpuree met de geroosterde prei, gehaktballetjes en jus.
Meer recepten in de categorie