

Aardappelpuree met Italiaanse gehaktballen uit de oven
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
27.67 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Kruimige aardappelen
400 gram Verse saucijzen
2 theelepel Oregano
50 gram Patentbloem
75 gram Roomboter
250 gram Cherrytomaten
125 gram Mozzarella
4 takjes Basilicum
100 ml Volle melk
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water met een snuf zout en breng aan de kook. Kook in ongeveer 15 minuten gaar.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Snijd het vliesje van de worsten open en haal het worstvlees eruit. Meng de oregano door het vlees en draai er 12 gehaktballetjes van. Verdeel de bloem over een klein bordje en rol de gehaktballetjes erdoorheen.
3. Verwarm een hapjespan of koekenpan met de helft van de boter. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin en leg ze in een ovenschaal. Halveer de cherrytomaten en breng op smaak met peper en zout. Verdeel om en tussen de gehaktballetjes.
4. Scheur de mozzarella in grove stukken. Bedek hiermee de gehaktballetjes. Rooster 15-20 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is en goudbruin kleurt. Snijd ondertussen de basilicum in smalle reepjes.
5. Giet de aardappelen af en laat droogstomen. Verwarm ondertussen de melk. Doe de melk en de resterende boter bij de aardappelen en stamp tot een gladde puree.
6. Haal de gehaktballetjes uit de oven. Schep de puree op vier borden en leg er de gehaktballetjes met tomaten bij. Besprenkel met het braadvocht en garneer met de basilicum. Serveer gelijk.
Meer recepten in de categorie