Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree met Italiaanse gehaktballen

Aardappelpuree met Italiaanse gehaktballen

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 4 PLUS verse saucijzen
  • 2 tl oregano
  • 50 g patentbloem
  • 75 g roomboter
  • 250 g cherrytomaten
  • 125 g mozzarella
  • 4 takjes PLUS basilicum
  • 100 g volle melk
Aardappelpuree met Italiaanse gehaktballen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water met een snuf zout en breng aan de kook. Kook in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Snijd het vliesje van de worsten open en haal het worstvlees eruit. Meng de oregano door het vlees en draai er 12 gehaktballetjes van. Verdeel de bloem over een klein bordje en rol de gehaktballetjes erdoorheen.
  3. Verwarm een hapjespan of koekenpan met de helft van de boter. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin en leg ze in een ovenschaal. Halveer de cherrytomaten en breng op smaak met peper en zout. Verdeel om en tussen de gehaktballetjes.
  4. Scheur de mozzarella in grove stukken. Bedek hiermee de gehaktballetjes. Rooster 15-20 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is en goudbruin kleurt. Snijd ondertussen de basilicum in smalle reepjes.
  5. Giet de aardappelen af en laat droogstomen. Verwarm ondertussen de melk. Doe de melk en de resterende boter bij de aardappelen en stamp tot een gladde puree.
  6. Haal de gehaktballetjes uit de oven. Schep de puree op vier borden en leg er de gehaktballetjes met tomaten bij. Besprenkel met het braadvocht en garneer met de basilicum. Serveer gelijk.