Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelpuree met spruitjes en magere rookworst

Aardappelpuree met spruitjes en magere rookworst

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen kruimig
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes pecannoten
  • 1 takje munt
  • 500 gram spruitjes
  • 2 handjes zongedroogde tomaten in olie
  • 4 stuks magere rookworst
Aardappelpuree met spruitjes en magere rookworst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de ui en de knoflook en snijd fijn. Snijd de munt ook fijn. Rooster de pecannoten in een koekenpan goudbruin. Laat ze even afkoelen en hak ze daarna grof.
  2. 2. Schil de aardappels en kook in 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stamp samen met een scheutje zongedroogde tomatenolie tot een puree. Breng op smaak met peper.
  3. 3. Kook ondertussen de spruiten in heet water voor 5 minuten, doe de spruiten daarna samen met de ui en knoflook in een ovenschaal en rooster ze vervolgens voor 10 minuten in de oven. Meng vervolgens met een handje zongedroogde tomaten en verse munt.
  4. 4. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op verpakking.
  5. 5. Verdeel de puree over 4 borden en de rookworst en pecannoten er bovenop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 789
  • Eiwit 55 g
  • Koolhydraten 32 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 49 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 17
  • Vezels 8