
Aardappelpuree met spruitjes en magere rookworst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram aardappelen kruimig
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
2 handjes pecannoten
1 takje munt
500 gram spruitjes
2 handjes zongedroogde tomaten in olie
4 stuks magere rookworst
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de ui en de knoflook en snijd fijn. Snijd de munt ook fijn. Rooster de pecannoten in een koekenpan goudbruin. Laat ze even afkoelen en hak ze daarna grof.
2. Schil de aardappels en kook in 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stamp samen met een scheutje zongedroogde tomatenolie tot een puree. Breng op smaak met peper.
3. Kook ondertussen de spruiten in heet water voor 5 minuten, doe de spruiten daarna samen met de ui en knoflook in een ovenschaal en rooster ze vervolgens voor 10 minuten in de oven. Meng vervolgens met een handje zongedroogde tomaten en verse munt.
4. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op verpakking.
5. Verdeel de puree over 4 borden en de rookworst en pecannoten er bovenop.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3326 Kj
Calorieën
789 kcal
Vetten
49 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
32 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
55 gram