
Aardappelsalade met augurk
Bijgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram vastkokende aardappel
2 eetlepels wittewijnazijn
1 sjalot (gesnipperd)
2 eetlepels franse mosterd
3 eetlepels augurken (in blokjes)
2 eetlepels augurkenvocht
4 eetlepels olijfolie
100 milliliter kippenbouillon (heet)
3 eetlepels bieslook (fijngesneden)
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Kook in 15 min. gaar. Giet af, schep om met de azijn en laat 10 min. afkoelen tot lauwwarm op een grote platte schaal.
2. Maak intussen de dressing. Meng de sjalot, mosterd, de augurkenblokjes en het -vocht, de olie, bouillon en 2 el bieslook in een kom. Schep de dressing door de aardappelen en laat 30 min. staan.
3. Roer door en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de rest van de bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
296 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
44 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie