
Aardappelsalade met bleekselderij, kappertjes en sinaasappeldressing
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
500 gram krieltjes met schil
1 sinaasappel (rasp en sap)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel gedroogde oregano
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
1 bosje bieslook (fijngehakt)
2 eetlepels kappertjes
25 gram ijsbergsla (gescheurd)
25 gram rucola
Bereidingswijze
1. Kook de krieltjes in de schil in circa 15 minuten gaar in water met zout.
2. Klop een dressing van 2 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, olie, azijn, knoflook en oregano.
3. Schep de krieltjes, bleekselderij, bieslook, kappertjes, sla, rucola en dressing door elkaar tot alle ingrediënten goed bedekt zijn met de dressing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie