Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelsalade met doperwten en radijs

Aardappelsalade met doperwten en radijs

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 2 eieren
  • 1 bloemkool
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • ½ bosje bieslook
  • 40 ml karnemelk
  • 4 el halvanaise
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 el honing
  • 1 bosje radijs
  • 100 g belegen kaas (aan stuk)
  • Extra: keukenpapier
Aardappelsalade met doperwten en radijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water met zout aan de kook.
  2. Was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in circa 15 minuten gaar.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen op een bord met keukenpapier.
  4. Kook de eieren 8 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Pel de eieren en hak ze in grove stukken.
  5. Breng opnieuw een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in circa 4 minuten beetgaar.
  6. Kook de doperwten beetgaar in een pan met water en zout.
  7. Snijd de bieslook fijn.
  8. Meng de karnemelk, halvanaise, mosterd, honing en de bieslook in een grote kom.
  9. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd in vieren.
  10. Snijd kleine blokjes van de kaas.
  11. Meng de aardappels, eieren, bloemkool, bieslook, radijsjes, kaas en de doperwten door de dressing en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Variatie

Lekker met een sateetje van varkenshaas