
Aardappelsalade met doperwten en radijs
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
800 g vastkokende aardappels
2 eieren
1 bloemkool
200 g diepvriesdoperwten
½ bosje bieslook
40 ml karnemelk
4 el halvanaise
1 el Franse mosterd
1 el honing
1 bosje radijs
100 g belegen kaas (aan stuk)
Extra: keukenpapier
Bereidingswijze
Breng een pan water met zout aan de kook.
Was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in circa 15 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen op een bord met keukenpapier.
Kook de eieren 8 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Pel de eieren en hak ze in grove stukken.
Breng opnieuw een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in circa 4 minuten beetgaar.
Kook de doperwten beetgaar in een pan met water en zout.
Snijd de bieslook fijn.
Meng de karnemelk, halvanaise, mosterd, honing en de bieslook in een grote kom.
Verwijder het loof van de radijsjes en snijd in vieren.
Snijd kleine blokjes van de kaas.
Meng de aardappels, eieren, bloemkool, bieslook, radijsjes, kaas en de doperwten door de dressing en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Variatietip!
Lekker met een sateetje van varkenshaas
Meer recepten in de categorie