
Aardappelsalade met haring
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
350 gram aardappelen
2 stuks rode uien
1 bosje dille
2 stuks appels
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels mierikswortel
4 stuks haringen
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
2. Kook de aardappelen 15 minuten. Giet af en snijd in kwarten. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de dille grof. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken.
3. Meng de mayonaise met de mierikswortel en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
4. Meng de aardappelen samen met de rode ui, appels, dille en dressing tot een salade.
5. Verdeel de salade over 4 borden en leg de haring in stukjes erop.
Tip: Voeg parten bieten toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1166 Kj
Calorieën
277 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
29 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
3 gram