
Aardappelsalade met makreel en avocado-dressing
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram krieltjes
300 gram maïskorrels
350 gram trostomaten
20 gram krulpeterselie
2 stuks avocado's
1 stuk rode ui
100 ml magere yoghurt
1 teentje knoflook
75 gram rucola
175 gram makreelfilets
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Hak de peterselie grof. Halveer de aardappeltjes met schil. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes en de tomaten in partjes.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 15 - 20 minuten. Laat afkoelen.
3. Trek met twee vorken de makreelfilet uit elkaar.
4. Pureer de helft van de avocado met de yoghurt en de knoflook tot een gladde dressing.
5. Meng de aardappelen, de maïs, de tomaten, de peterselie, de avocado, de rode ui, de rucola en de makreel door elkaar.
6. Verdeel de salade over de borden en serveer met de avocado-dressing.
Tip: Garneer met grof gehakte pistachenootjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2593 Kj
Calorieën
618 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
24 gram