Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelsalade met makreel en avocado-dressing

Aardappelsalade met makreel en avocado-dressing

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 300 gram maïskorrels
  • 350 gram trostomaten
  • 20 gram krulpeterselie
  • 2 stuks avocado's
  • 1 stuk rode ui
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram rucola
  • 175 gram makreelfilets
Aardappelsalade met makreel en avocado-dressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Hak de peterselie grof. Halveer de aardappeltjes met schil. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes en de tomaten in partjes.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 15 - 20 minuten. Laat afkoelen.
  3. 3. Trek met twee vorken de makreelfilet uit elkaar.
  4. 4. Pureer de helft van de avocado met de yoghurt en de knoflook tot een gladde dressing.
  5. 5. Meng de aardappelen, de maïs, de tomaten, de peterselie, de avocado, de rode ui, de rucola en de makreel door elkaar.
  6. 6. Verdeel de salade over de borden en serveer met de avocado-dressing.
  7. Tip: Garneer met grof gehakte pistachenootjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 618
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 78 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 14