
Aardappelsalade met rucola en katenspek
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
500 g kilo Opperdoezer aardappels
100 g katenspek
50 g kappertjes
3 á 4 el mayonaise
1 tl Franse mosterd
Klein bosje verse bieslook
150 g rucola
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water.
Kook ongeveer 20 minuten in kokend water.
Laat daarna goed uitstomen en snijd ze vervolgens in blokjes.
Meng de kappertjes, mayonaise en Franse mosterd met elkaar tot een dressing.
Snijd de bieslook fijn en meng door de dressing.
Meng de blokjes aardappel erdoorheen en kruid het geheel met peper en zout naar smaak. Laat 30 minuten marineren.
Snijd het katenspek ondertussen in dunne reepjes en bak op zacht vuur krokant in een koekenpan.
Meng op het laatste moment door de aardappelsalade.
Serveer direct op bordjes met rucola.