Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelsalade met rucola en katenspek

Aardappelsalade met rucola en katenspek

Ingrediënten

  • 500 g kilo Opperdoezer aardappels
  • 100 g katenspek
  • 50 g kappertjes
  • 3 á 4 el mayonaise
  • 1 tl Franse mosterd
  • Klein bosje verse bieslook
  • 150 g rucola
Aardappelsalade met rucola en katenspek product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water.
  2. Kook ongeveer 20 minuten in kokend water.
  3. Laat daarna goed uitstomen en snijd ze vervolgens in blokjes.
  4. Meng de kappertjes, mayonaise en Franse mosterd met elkaar tot een dressing.
  5. Snijd de bieslook fijn en meng door de dressing.
  6. Meng de blokjes aardappel erdoorheen en kruid het geheel met peper en zout naar smaak. Laat 30 minuten marineren.
  7. Snijd het katenspek ondertussen in dunne reepjes en bak op zacht vuur krokant in een koekenpan.
  8. Meng op het laatste moment door de aardappelsalade.
  9. Serveer direct op bordjes met rucola.