Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardappelsalade met rucola en katenspek

Aardappelsalade met rucola en katenspek

Aardappelsalade met rucola en katenspek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g kilo Opperdoezer aardappels
  • 100 g katenspek
  • 50 g kappertjes
  • 3 á 4 el mayonaise
  • 1 tl Franse mosterd
  • Klein bosje verse bieslook
  • 150 g rucola
Bereiden
Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water.
Kook ongeveer 20 minuten in kokend water.
Laat daarna goed uitstomen en snijd ze vervolgens in blokjes.
Meng de kappertjes, mayonaise en Franse mosterd met elkaar tot een dressing.
Snijd de bieslook fijn en meng door de dressing.
Meng de blokjes aardappel erdoorheen en kruid het geheel met peper en zout naar smaak. Laat 30 minuten marineren.
Snijd het katenspek ondertussen in dunne reepjes en bak op zacht vuur krokant in een koekenpan.
Meng op het laatste moment door de aardappelsalade.
Serveer direct op bordjes met rucola.