
Aardappelsalade met snijbonen en kipspiesen
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
1 schaal kipfilet (Boerentrots van PLUS à 380 g)
1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel
1 eetlepel PLUS paprikapoeder
2 zakken stoomkrieltjes (à 500 g)
1 zak snijbonen (à 400 g)
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
5 eetlepels PLUS olijfolie extra vierge
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels peterselie
1 eetlepel PLUS grove mosterd
2 gele paprika's
2 eetlepels peterselie
Extra nodig: BBQ, satéprikkers
Bereidingswijze
1 Snijd 1 schaal kipfilet (Boerentrots van PLUS à 380 g) in blokjes. Meng met 1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel, 1 eetlepel PLUS paprikapoeder, peper en zout naar smaak en laat ca. 15 min. marineren. Leg 8 lange satéstokjes in koud water.
2 Kook 2 zakken stoomkrieltjes (à 500 g) in ca. 12 min. in water met zout gaar. Giet ze af en snijd ze in vieren. Haal 1 zak snijbonen (à 400 g) af. Pel en snipper 2 sjalotten en 2 teentjes knoflook. Klop 5 eetlepels PLUS olijfolie extra vierge, 3 eetlepels citroensap, sjalot, knoflook, 3 eetlepels peterselie, 1 eetlepel PLUS grove mosterd en peper en zout naar smaak door elkaar.
3 Prik de stukjes kip aan de stokjes of spiesen. Steek de barbecue aan. Pof 2 gele paprika’s tot ze zwarte blazen hebben. Bestrijk de snijbonen met olie en rooster ze op de hete barbecue aan beide kanten lichtbruin. Ontvel de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd de paprika’s in ringen.
4 Rooster de kipspiesen op de BBQ gaar. Verdeel de krieltjes, snijbonen en paprika over een schaal. Lepel de dressing erover en leg de spiesen erop Garneer met 2 eetlepels peterselie.
Meer recepten in de categorie