
Aardappelsalade met tonijn en sperziebonen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
800 gram aardappelen
800 gram sperziebonen
1 stuk rode ui
2 stuks ciabattabroodjes
100 gram parmezaanse kaas
10 gram ansjovis
2 eetlepels mayonaise
4 eetlepels yoghurt
1 stuk citroen
2 blikjes tonijn uit blik
2 eetlepels olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
1. Was de aardappelen en snijd in gelijke blokjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de ciabatta in plakken en rasp de Parmigiano grof. Hak vier stuks ansjovisfilet fijn en rasp de citroen.
2. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar en de sperziebonen in 10 minuten. Spoel beiden koud af.
3. Meng voor de yoghurtdressing de mayonaise, de yoghurt, de citroenrasp en de fijngehakte ansjovis door elkaar.
4. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Doe de aardappelblokjes, sperziebonen, Parmigiano en tonijn in een kom en meng met de yoghurtdressing.
5. Verhit een grillpan. Besprenkel de plakken ciabatta met olijfolie en versgemalen peper en grill aan beide zijden.
6. Serveer de salade met de gegrilde ciabatta en de rode uienringen.
Tip: Voeg wat gehakte bladpeterselie toe aan de aardappelsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2846 Kj
Calorieën
677 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
70 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
39 gram