
Aardappelschotel met spek en gebakken ei
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
125 gram gerookte spekreepjes
2 rode uien
1 grote spitskool
600 gram aardappelschijfjes (koelvers)
4 eetlepels zonnebloemolie
20 gram selderij
4 eieren
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een grote droge koekenpan en bak de spekreepjes uit. Snijd intussen de uien in halve ringen. Snijd de helft van de spitskool (ca. 600 g) fijn. Bak de ui 4 min. mee met het spek.
2. Schep de aardappelschijfjes, spitskool en 2 el olie erdoor en doe alles in de ovenschaal. Bak de schotel in 20 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
3. Snijd intussen de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
4. Neem de ovenschaal uit de oven, bestrooi met de selderij en serveer met de spiegeleieren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
459 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
52 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
17 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie