
Aardappelsoep met zoetzure komkommer
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk komkommer
400 gram champignons
3 teentjes knoflook
2 stuks Italiaanse bollen
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel honing
2 stuks preien
20 gram krulpeterselie
400 gram tomatenblokjes in blik
2 stuks kippenbouillon
300 gram aardappelen
Bereidingswijze
1. Snijd de komkommer in dunne reepjes en de champignons in dunne plakken. Pers 2 teentjes knoflook uit, snijd de aardappelen in plakjes en de prei in ringen. Scheur de Italiaanse bollen in stukken.
2. Meng de azijn met de honing en roer goed, meng met de komkommer en laat marineren.
3. Verhit een klontje boter in een grote pan of soeppan en bak de champignons in 3-5 minuten rondom goudbruin. Voeg de prei en 2 teentjes knoflook toe en bak nog 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten inkoken. Voeg tot slot de aardappelen, de bouillonblokjes en 1 liter water toe en kook 10 minuten op laag vuur.
4. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en pers het overgebleven teentje knoflook hierin uit. Bak de stukjes brood rondom goudbruin en knapperig.
5. Verdeel de soep over kommen en serveer met het zoetzuur en de broodcroutons.
Tip: serveer er een PLUS Slaschotel bij.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1443 Kj
Calorieën
345 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
53 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie