
Aardappeltje hutspot
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
4 grote aardappelen
400 gram wortel (in blokjes)
400 gram uien (in ringen)
1 rookworst
1 eetlepel olijfolie
0 peper en zout
1 eetlepel Dijon mosterd
Bereidingswijze
1. Was de aardappelen en zet een grote pan op het vuur.
2. Zorg dat de aardappelen goed onder water staan en kook de aardappelen in ongeveer 35 minuten gaar.
3. Gaar de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Snijd de wortels in blokjes en kook deze in een laagje water in 10 minuten beetgaar.
5. Snijd de uien in ringen. Verhit een koekenpan, schenk er olijfolie in en bak de uien.
6. Zet het vuur na 3 minuten zacht en smoor de uien verder gaar.
7. Snijd de rookworst in plakjes en meng de wortel, ui en worst door elkaar.
8. Breng eventueel het geheel op smaak met peper en zout.
9. Schep de vulling in de aardappelen.
10. Serveer met een beetje mosterd.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
435 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
37 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
14 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie