
Aardappeltjes uit de oven met Aziatische spruitjes en varkenshaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
58.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
900 gram Aardappelpartjes in schil
600 gram Varkenshaas
500 gram Spruiten
400 gram Oosterse roerbakgroenten
80 gram Kruidenpasta voor bami
1 bosje Koriander
50 gram Pinda's
1 theelepel Chilipeper vlokken
1 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de voorgekookte aardappels met 3 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
2. Verwarm ondertussen een grote koekenpan met een klont boter op middelhoog vuur. Kruid de varkenshazen aan alle kanten met zout en peper. Braad de varkenshazen rondom bruin in de boter. Draai het vuur laag en laat zo nog 20 minuten sudderen, tot ze gaar maar nog mooi roze van binnen zijn.
3. Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren. Verwarm een wok of hapjespan met een scheut olijfolie en roerbak hierin de spruitjes. Voeg na 10 minuten de roerbakgroenten toe en bak nog 5 minuten. Voeg nu de kruidenpasta toe en bak nog een paar minuten op laag vuur.
4. Hak ondertussen de korianderblaadjes en pinda’s grof. Meng met de chili flakes en sesamzaad. Haal de varkenshazen uit de pan en snijd in plakjes. Serveer de geroosterde aardappeltjes met de spruitjes en varkenshaas. Garneer het vlees met het braadvocht en koriander-pindamengsel.
Meer recepten in de categorie