
Aardbei-banaanijs
4 pers.
ca. 15 min
Aziatisch
Ingrediënten
4 rijpe bananen
250 g verse aardbeien
4 el rijstmelk
1 el kokosolie
3 el geraspte kokos
1 tl kaneel
4 muntbladeren
Keukenbenodigdheden: keukenmachine of blender
Bereidingswijze
Pel de bananen, breek in tweeën en leg ze 5 uur in de vriezer.
Was de aardbeien en verwijder de kronen.
Doe de aardbeien samen met de bevroren banaan in de keukenmachine of blender.
Voeg de rijstmelk en kokosolie toe en mix tot een gladde massa.
Verdeel het ijs over 4 kommen en strooi er geraspte kokos over en kaneel naar smaak.
Leg op elke portie ijs 3 kersen en garneer met de muntblaadjes.
Tip: Voeg wat olijfolie toe in de blender; dit smaakt heel goed. Het is een makkelijke manier om kinderen extra olijfolie te geven.