Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbei-banaanijs

Aardbei-banaanijs

Aardbei-banaanijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 rijpe bananen
  • 250 g verse aardbeien
  • 4 el rijstmelk
  • 1 el kokosolie
  • 3 el geraspte kokos
  • 1 tl kaneel
  • 4 muntbladeren
  • Keukenbenodigdheden: keukenmachine of blender
Bereiden
Pel de bananen, breek in tweeën en leg ze 5 uur in de vriezer.
Was de aardbeien en verwijder de kronen.
Doe de aardbeien samen met de bevroren banaan in de keukenmachine of blender.
Voeg de rijstmelk en kokosolie toe en mix tot een gladde massa.
Verdeel het ijs over 4 kommen en strooi er geraspte kokos over en kaneel naar smaak.
Leg op elke portie ijs 3 kersen en garneer met de muntblaadjes.
Tip: Voeg wat olijfolie toe in de blender; dit smaakt heel goed. Het is een makkelijke manier om kinderen extra olijfolie te geven.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.