
Aardbei-chocolade fudge
10 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 gram aardbeien
400 gram pure chocolade
4 bolletjes slagroomijs
20 gram roomboter
305 ml gecondenseerde melk
Bereidingswijze
+ springvorm of browniebakvorm
1. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes.
3. Breek de chocolade in stukken en smelt samen met de boter au bain-marie. Voeg zodra de chocolade goed gesmolten is de gecondenseerde melk toe.
4. Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel de helft van de aardbeien erover. Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
5. Snijd de fudge in blokken en serveer met een bol ijs en de overige aardbeien.
Tip: Verdeel met een lepel gesmolten witte chocolade over de aardbeien voor een extra feestelijk effect.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1232 Kj
Calorieën
294 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
25 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie