Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbei-chocolade fudge

Aardbei-chocolade fudge

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 400 gram pure chocolade
  • 4 bolletjes slagroomijs
  • 20 gram roomboter
  • 305 ml gecondenseerde melk
Aardbei-chocolade fudge product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. + springvorm of browniebakvorm
  2. 1. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  3. 2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes.
  4. 3. Breek de chocolade in stukken en smelt samen met de boter au bain-marie. Voeg zodra de chocolade goed gesmolten is de gecondenseerde melk toe.
  5. 4. Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel de helft van de aardbeien erover. Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. 5. Snijd de fudge in blokken en serveer met een bol ijs en de overige aardbeien.
  7. Tip: Verdeel met een lepel gesmolten witte chocolade over de aardbeien voor een extra feestelijk effect.

    Voedingswaarde

  • Kcal 294
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 28 g
  • waarvan suikers 25
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 1