Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbei-chocolade fudge

Aardbei-chocolade fudge

Aardbei-chocolade fudge product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram aardbeien
  • 400 gram pure chocolade
  • 4 bolletjes slagroomijs
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 305 ml gecondenseerde melk
Bereiden
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes.
Breek de chocolade in stukken en smelt samen met de boter au bain-marie. Voeg zodra de chocolade goed gesmolten is de gecondenseerde melk toe.
Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel de helft van de aardbeien erover. Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de fudge in blokken en serveer met een bol ijs en de overige aardbeien.