
Aardbei-frambozen ijsje
Nagerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
200 gram aardbeien (schoongemaakt)
100 gram frambozen (schoongemaakt)
2 eetlepels citroensap
1 theelepel balsamicoazijn
75 gram suiker
Bereidingswijze
1. Pureer de aardbeien met de frambozen, het citroensap en de balsamicoazijn en een snufje versgemalen peper.
2. Kook 100 ml water (of 50 ml water en 50 ml rosé) met de suiker in 3-4 minuten tot een siroop en laat iets afkoelen. Schep de siroop door de vruchtenpuree.
3. Schep het mengsel in ijslollyvormpjes of kleine plastic bakjes of bekertjes. Dek deze af met vershoudfolie en prik er een stokje of lange lepel doorheen in de vruchtenpuree. Geen vershoudfolie? Prik dan de stokjes erin na 1,5 uur vriezen. Bevries de ijsjes in totaal 3-4 uur.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
100 kcal
Koolhydraten
23 gram
Eiwitten
1 gram
Meer recepten in de categorie