
Aardbeien-appel compôte met kwark en chocolade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
3 stuks appels
400 gram aardbeien
100 gram pure chocolade
150 gram suiker
1 stuk kaneelstokje
200 gram kwark
Bereidingswijze
1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Hak de chocolade in stukken.
2. Meng de stukken appel met driekwart van de aardbeien, de suiker en een kaneelstokje in een pan. Voeg een klein scheutje water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen tot een compôte ontstaat.
3. Verdeel de kwark over 4 bakjes, schep in ieder bakje een flinke eetlepel compôte en besprenkel met de chocolade. Decoreer met de overgebleven aardbeien.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1744 Kj
Calorieën
415 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
69 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie