Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien-appel compôte met kwark en chocolade

Aardbeien-appel compôte met kwark en chocolade

Ingrediënten

  • 3 stuks appels
  • 400 gram aardbeien
  • 100 gram pure chocolade
  • 150 gram suiker
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 200 gram kwark
Aardbeien-appel compôte met kwark en chocolade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Hak de chocolade in stukken.
  2. 2. Meng de stukken appel met driekwart van de aardbeien, de suiker en een kaneelstokje in een pan. Voeg een klein scheutje water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen tot een compôte ontstaat.
  3. 3. Verdeel de kwark over 4 bakjes, schep in ieder bakje een flinke eetlepel compôte en besprenkel met de chocolade. Decoreer met de overgebleven aardbeien.

    Voedingswaarde

  • Kcal 415
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 69
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 5