
Aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum
4 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
1/2 Korenlanders Rustiek meergranen
2 eetlepels olijfolie
250 gram ricotta
250 gram aardbeien
2 eetlepels balsamico-azijn
Handvol verse basilicum
Bereidingswijze
Snijd het Korenlanders Rustiek brood in niet al te dikke sneetjes (ongeveer 12).
Verspreid deze over een bakplaat en bestrijk het brood met olijfolie.
Rooster 2 tot 3 minuten onder een hete ovengrill. Je kunt dit ook op de barbecue doen!
Let goed op dat het brood niet verbrand. Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren.
Marineer de aardbeien in de balsamico-azijn.
Snijd de basilicum alvast in ragfijne reepjes.
Haal de crostini uit de oven en laat een beetje afkoelen.
Besmeer elk broodje met wat ricotta, lepel de aardbeien erop en bestrooi tot slot met de fijngesneden basilicum.
Meer recepten in de categorie