Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum

Aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum

Aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1/2 Korenlanders Rustiek meergranen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram aardbeien
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • Handvol verse basilicum
Bereiden
Snijd het Korenlanders Rustiek brood in niet al te dikke sneetjes (ongeveer 12).
Verspreid deze over een bakplaat en bestrijk het brood met olijfolie.
Rooster 2 tot 3 minuten onder een hete ovengrill. Je kunt dit ook op de barbecue doen!
Let goed op dat het brood niet verbrand. Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren.
Marineer de aardbeien in de balsamico-azijn.
Snijd de basilicum alvast in ragfijne reepjes.
Haal de crostini uit de oven en laat een beetje afkoelen.
Besmeer elk broodje met wat ricotta, lepel de aardbeien erop en bestrooi tot slot met de fijngesneden basilicum.