
Aardbeien-gemberpakketje met prosecco
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
400 g Nederlandse aardbeien
4 bolletjes stemgember met 2 el siroop (potje 240 g)
1 flesje prosecco (200 ml)
2 takjes tijm, gehalveerd
4 bollen PLUS vanilleroomijs
Keukenmateriaal: 4 vellen aluminiumfolie
Bereidingswijze
Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Snijd de bolletjes gember heel fijn. Meng de aardbeien met de gember en de siroop. Verdeel over de aluminiumfolie.
Vouw de aluminiumfolie iets omhoog en schenk er de prosecco in. Steek er de tijm bij en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
Bak de aardbeienpakketjes op de barbecue 5 min. tot de aardbeien zacht en sappig zijn.
Leg de pakketjes op 4 borden en vouw ze open. Schep in elk pakketje een bol ijs. Bestrooi naar wens met extra tijmblaadjes.
Variatietip
Neem extra sterke aluminiumfolie of neem een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie zodat het heerlijke vocht niet uit de pakketjes lekt.
Meer recepten in de categorie