
Aardbeien panna cotta’s
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
250 ml slagroom
1 vanillestokje
50 g fijne kristalsuiker + 1 el extra
400 g aardbeien
250 g Griekse yoghurt 10%
1 sinaasappel (schoongeboend)
Staafmixer
4 aluminium timbaaltjes ca. 6 cm doorsnede
Bereidingswijze
Week de gelatine minimaal 5 min. in ruim koud water. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het stokje, merg en suiker toe aan de room. Laat 10 min. tegen de kook aan trekken.
Pureer 150 gram aardbeien met de staafmixer tot een gladde puree. Roer de yoghurt erdoor. Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de hete room en roer tot het is opgelost. Verwijder het vanillestokje. Schenk de room bij de yoghurt en verdeel het over de timbaaltjes. Laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in partjes. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het sap, rasp en de eetlepel suiker toe aan de aardbeien en laat staan tot gebruik.
Houd de onderkant van de timbaaltjes kort onder de hete kraan, stort ze op een bordje en verdeel de aardbeien eromheen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
395 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
6 gram