Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeien panna cotta’s

Aardbeien panna cotta’s

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 50 g fijne kristalsuiker + 1 el extra
  • 400 g aardbeien
  • 250 g Griekse yoghurt 10%
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • Staafmixer
  • 4 aluminium timbaaltjes ca. 6 cm doorsnede
Aardbeien panna cotta’s product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine minimaal 5 min. in ruim koud water. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het stokje, merg en suiker toe aan de room. Laat 10 min. tegen de kook aan trekken.
  2. Pureer 150 gram aardbeien met de staafmixer tot een gladde puree. Roer de yoghurt erdoor. Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan de hete room en roer tot het is opgelost. Verwijder het vanillestokje. Schenk de room bij de yoghurt en verdeel het over de timbaaltjes. Laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in partjes. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het sap, rasp en de eetlepel suiker toe aan de aardbeien en laat staan tot gebruik.
  4. Houd de onderkant van de timbaaltjes kort onder de hete kraan, stort ze op een bordje en verdeel de aardbeien eromheen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 395
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 27 g
  • Vet 29 g