
Aardbeienbavarois
Nagerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
1 citroen (uitgeperst)
6 blaadjes gelatine
550 gram aardbeien
180 gram suiker
500 milliliter slagroom
4 trosjes aalbessen
1 eetlepel arachideolie
Bereidingswijze
1. Zeef het citroensap.
2. Week de gelatine (10 g) in een kom met water.
3. Pureer 500 g schoongemaakte aardbeien met behulp van een staafmixer.
4. Roer 150 gram suiker samen met het citroensap door de aardbeienpuree.
5. Klop de slagroom stijf.
6. Bestrijk de binnenkant van een puddingvorm of een kom met de olie.
7. Los de geweekte gelatine op in circa 1 eetlepel warm water. Roer eerst de opgeloste gelatine door de aardbeienpuree. Roer daarna de stijfgeklopte slagroom door de aardbeienpuree.
8. Giet dit mengsel in de vorm en laat de bavarois ca. 4 uur in de koelkast opstijven.
9. Leg een bord of schaal, met de onderkant naar boven gericht, op de vorm. Dompel de vorm heel even in heet water en draai bord en vorm om.
10. Laat de bavarois voorzichtig los uit de vorm op het bord komen. Garneer de bavarois met de resterende aardbeien mét groene kroontjes en trosjes aalbessen die door de resterende suiker zijn gewenteld.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
690 kcal
Vetten
47 gram
Waarvan verzadigd vet
29 gram
Koolhydraten
58 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie