Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeienchutney met appel

Aardbeienchutney met appel

Ingrediënten

  • 400 g PLUS Elstar appels, geschild en in kleine stukjes
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 175 ml rodewijnazijn (250 ml)
  • 500 g aardbeien, schoongemaakt
  • 180 g lichte basterdsuiker
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 brandschone jampotten (400 ml inhoud)
Aardbeienchutney met appel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 65 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de appelstukjes met de ui, azijn, basterdsuiker, het mosterdzaad en de cayennepeper in een pan met een dikke bodem. Leg een deksel op de pan en breng aan de kook. Voeg de aardbeien toe.
  2. Kook de chutney circa 45 minuten tot jamdikte. Roer regelmatig met een houten lepel over de bodem van de pan.
  3. Schep de chutney warm in de potten, draai de deksels erop en zet ze op hun kop. In de koelkast een paar maanden houdbaar.
  4. Lekker bij gegrilde hamburgers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 275
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 65 g
  • Vet 0 g