
Aardbeienchutney met appel
4 pers.
ca. 65 min
Hollands
Ingrediënten
400 g PLUS Elstar appels, geschild en in kleine stukjes
2 rode uien, fijngesnipperd
175 ml rodewijnazijn (250 ml)
500 g aardbeien, schoongemaakt
180 g lichte basterdsuiker
1 el mosterdzaad
1 tl cayennepeper
2 brandschone jampotten (400 ml inhoud)
Bereidingswijze
Doe de appelstukjes met de ui, azijn, basterdsuiker, het mosterdzaad en de cayennepeper in een pan met een dikke bodem. Leg een deksel op de pan en breng aan de kook. Voeg de aardbeien toe.
Kook de chutney circa 45 minuten tot jamdikte. Roer regelmatig met een houten lepel over de bodem van de pan.
Schep de chutney warm in de potten, draai de deksels erop en zet ze op hun kop. In de koelkast een paar maanden houdbaar.
Lekker bij gegrilde hamburgers.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
275 kcal
Koolhydraten
65 gram
Eiwitten
1 gram