Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeienchutney met appel

Aardbeienchutney met appel

Aardbeienchutney met appel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 65 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g PLUS Elstar appels, geschild en in kleine stukjes
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 175 ml rodewijnazijn (250 ml)
  • 500 g aardbeien, schoongemaakt
  • 180 g lichte basterdsuiker
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 brandschone jampotten (400 ml inhoud)
Bereiden
Doe de appelstukjes met de ui, azijn, basterdsuiker, het mosterdzaad en de cayennepeper in een pan met een dikke bodem. Leg een deksel op de pan en breng aan de kook. Voeg de aardbeien toe.
Kook de chutney circa 45 minuten tot jamdikte. Roer regelmatig met een houten lepel over de bodem van de pan.
Schep de chutney warm in de potten, draai de deksels erop en zet ze op hun kop. In de koelkast een paar maanden houdbaar.
Lekker bij gegrilde hamburgers.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
65 g
vet
0 g
Kcal
275