
Aardbeienpancakes
Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 fles pannenkoekenmix naturel (200 g)
300 ml melk
250 g aardbeien
25 g ongezouten roomboter
Bereidingswijze
Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met 300 ml melk tot een dik beslag. Laat het beslag 3 min. rusten. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in partjes.
Verhit in een ruime koekenpan steeds een beetje olie of boter. Schenk 4 bergjes beslag in de pan. Leg wat stukjes aardbei in het beslag en bak de pannenkoekjes in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Leg de pannenkoekjes op een schaal en houd onder een deksel warm.
Bak van de rest van het beslag en wat aardbeien meer pannenkoekjes. Serveer de pannenkoekjes als stapel met de rest van de aardbeien.
Variatietip
Weinig tijd? Neem PLUS American style pancakes (pak 4 stuks) en serveer de aardbeien apart erbij.
Meer recepten in de categorie