
Aardbeiensalade met avocado en krokante kip
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 Min
Ingrediënten
300 g Bio+ kipfilets
1 ei
3 eetl. bloem
75 g paneermeel met kruiden
100 ml zonnebloemolie
150 g veldsla
2 lente- of bosuitjes, in ringetjes
250 g aardbeien, schoongemaakt en in de lengte in vieren gesneden
1 limoen, rasp en sap
75 ml olijfolie extra vergine
½ rode peper, fijngehakt
1 theel. bruine suiker
1 avocado
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100°C.
Snijd de kipfilets in dunne plakjes van ongeveer ½ cm. Klop het ei los met 2 eetlepels water. Bestrooi de kip met bloem en haal door het ei en paneermeel. Verhit de zonnebloemolie en bak de kip kort. Houd de kip warm in de oven.
Verdeel de veldsla, bosui en aardbeien over 4 diepe borden. Roer een dressing van limoensap en –rasp, de olijfolie, rode peper, suiker, zout en peper. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in repen en verdeel met de dressing over de salade.