
Aardbeientaart
Nagerecht
8 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
6 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid, 10x10 cm)
0 boter (om in te vetten)
200 milliliter slagroom
125 gram mascarpone
2 eetlepels marasquin
1000 gram aardbeien (schoongemaakt)
0 poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. et de bakvorm licht in, bekleed hem met het deeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
3. Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel daarover de steunvulling.
4. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven.
5. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Laat de bodem nog 10 minuten bakken en laat deze daarna op een rooster afkoelen.
6. Klop de slagroom stijf.
7. Spatel er de mascarpone en de likeur door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
8. Laat bij het schoonmaken van de aardbeien aan 6-8 aardbeien de kroontjes zitten.
9. Verdeel de vruchten over de taartbodem, met de aardbeien met kroontjes in het midden. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
470 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
24 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie