
Aardbeientoetje met amandelcrunch
dessert
4 pers.
ca. 15 min
20.01 voor 4 pers.
Ingrediënten
75 gram Kristalsuiker
40 gram Amandelschaafsel
1 stuk Sinaasappel
400 gram Aardbeien
450 gram Griekse yoghurt vanille
Bereidingswijze
1. Leg een bakblik of plank met bakpapier klaar. Verwarm de suiker in een koekenpan op laag vuur en laat smelten tot karamel. Houd de suiker goed in de gaten en voorkom dat het verbrandt. Draai het vuur uit zodra de karamel amberkleurig wordt.
2. Voeg direct het amandelschaafsel en de sinaasappelrasp toe aan de karamel. Roer en zorg dat al het schaafsel is bedekt met karamel. Stort het geheel op het bakpapier en smeer zo snel mogelijk uit tot een zo dun mogelijke plak. Laat 5-10 minuten rusten.
3. Maak ondertussen de aardbeien schoon. Meng de aardbeien met het sinaasappelsap. Pureer de helft van de aardbeien met de helft van de yoghurt. Snijd de resterende aardbeien in stukjes.
4. Verdeel de resterende yoghurt over 4 glaasjes. Verdeel hier de aardbeienyoghurt over en top met de aardbeien. Hak de amandelcrunch grof en garneer hiermee de toetjes.
Meer recepten in de categorie