
Achterhoekse stimpstamp met naegelholt en zure saus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
1 kilogram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
200 gram naegelholt (vleeswaren) (in plakjes)
50 gram boter
150 milliliter melk (heet)
0 nootmuskaat (versgeraspt)
500 gram andijvie (gewassen, in smalle reepjes)
150 milliliter slasaus
2 eetlepels mosterd
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels met zout gaar in circa 20 minuten.
2. Snijd 100 gram naegelholt in reepjes, rooster ze in een droge hete koekenpan en schep ze uit de pan.
3. Rooster de hele plakken ook in de hete koekenpan en leg ze op keukenpapier.
4. Meng de ingrediënten voor de zure saus en breng op smaak met zout en peper.
5. Giet de aardappels af en maak er met de boter, melk, een mespuntje nootmuskaat, zout en peper een puree van.
6. Schep de reepjes nagelhout en andijvie door de puree. Serveer met de plakken naegelholt. Geef de zure saus er apart bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
480 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
46 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie