
Afrikaanse ‘boerewors' met zoetzure saus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Afrikaans
Ingrediënten
8 rundersaucijzen
2 eetlepels arachideolie
2 uien (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 blikje tomatenpuree (70 g)
50 milliliter rodevruchtenazijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 eetlepel worcestershiresaus
0.5 theelepels cayennepeper
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel mosterd
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
Bereidingswijze
1. Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree 2-3 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook zachtjes 10-15 minuten. Laat de saus afkoelen en pureer eventueel met een staafmixer.
2. Prik de saucijsjes in. Bestrijk ze met een beetje saus en gril circa 12 minuten op de barbecue of skottelbraai. Serveer met de zoetzure saus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
22 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
30 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie