
Afrikaanse ‘boerewors' met zoetzure saus
Bijgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Overig
Ingrediënten
8 rundersaucijzen of 8 braadworsten
voor de saus:
2 el arachideolie of zonnebloemolie
2 uien gesnipperd
3 teentjes knoflook fijngehakt
1 blikje tomatenpuree 70 g
50 ml rodevruchtenazijn of azijn
1 blik tomatenblokjes 400 g
1 el worcestershiresaus
0.5 tl cayennepeper
2 el bruine basterdsuiker
1 tl mosterd
2 el sinaasappelmarmelade of abrikozenjam
Bereidingswijze
1. Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree 2-3 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook zachtjes 10-15 minuten. Laat de saus afkoelen en pureer eventueel met een staafmixer.
2. Prik de saucijsjes in. Bestrijk ze met een beetje saus en gril circa 12 minuten op de barbecue of skottelbraai. Serveer met de zoetzure saus.
Variatietip!
Dit recept is lekker met gele rozijnenrijst. Kook 300 gram rijst met 1⁄2 theelepel zout, 1 theelepel kurkuma, 1 kaneelstokje en 100 gram rozijnen. Verwijder het kaneelstokje voor het serveren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
22 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
30 gram
Zout
2.40 gram
In Zuid-Afrika spelen feesten of bijeenkomsten van vrienden zich meestal af rond de barbecue, die ook wel ‘braai’ wordt genoemd. Dit recept voor boerewors mag niet ontbreken.