
Ajam pangang
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Aziatisch
Ingrediënten
4 drumsticks
2 eetlepels limoensap
3 eetlepels ketjap manis
2 theelepels sambal oelek
3 eetlepels arachideolie
2 eetlepels honing
1 potje atjar taugé (uitgelekt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Bestrijk de kip met een mengsel van limoensap, ketjap en sambal oelek en laat dit 15 minuten intrekken.
3. Verhit de olie en bak hierin de kip rondom goudbruin.
4. Leg de kip naast elkaar in een ovenschaal en giet het braadvocht gemengd met de honing over de kip.
5. Zet het gerecht iets onder het midden van de oven en braad in circa 25 minuten gaar. Keer de kip 1 keer om en bedruip met het braadvocht.
6. Serveer de kip met atjar taugé of atjar tjampoer en met het braadvocht erover gegoten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
225 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie