
Ajam semur, gesmoorde kip
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 45 min
Aziatisch
Ingrediënten
750 gram kipfilets (in stukjes)
4 uien (gesnipperd)
4 teentjes knoflook (gesnipperd)
0 olijfolie
2 tomaten (in blokjes)
0 ketjap
0 nootmuskaat
1 bouillonblokje
1.5 kilogram aardappels (geschild, in plakjes)
2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
Bereidingswijze
1. Kruid de kip met zout en peper.
2. Bak de uien en de knoflook in de olijfolie aan en laat vervolgens de kip meebakken tot deze goudbruin is.
3. Doe er de tomaat bij en voeg naar smaak ketjap, nootmuskaat, peper en zout toe en het verkruimeld bouillonblokje.
4. Laat op laag vuur, afhankelijk van de grootte van de kipdelen, circa 35 minuten zachtjes smoren.
5. Voeg er circa 20 minuten voor het opdienen de aardappelschijfjes aan toe en giet er zoveel kokend water bij dat een en ander net onder staat. Laat langzaam gaar worden.
6. Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met de bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
453 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
54 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie